Rolul multivitaminelor în menţinerea sănătăţii organelor interne
Sănătatea şi buna funcţionare a organismului sunt vitale pentru o viaţă împlinită, armonioasă şi plină de de reuşite. Corpul uman este alcătuit din mai mult din 22 de organe, foarte importante în procesul de supravieţuire, indiferent de vârstă sau de istoricul medical. Totuşi, unele dintre ele sunt cu precădere mai complexe decât altele şi necesită o mai mare atenţie, în aşa fel încât, pe termen lung, să-şi îndeplinească funcţiile la fel de bine ca în primii ani de viaţă.
Astăzi vom puncta cele mai importante detalii despre patru dintre acestea: creierul, inima, plămânii şi ficatul.
Creierul este primul organ la care ne gândim atunci când vine vorba de complexitatea corpului nostru. Acesta nu doar că stochează informaţia, dar ne permite să gândim şi să învăţăm, pentru a ne putea descurca în orice situaţie. Impulsurile acestuia vin de la nervi, care sunt localizaţi în corp, determinând răspunsul la durere sau la diverşi alţi stimuli. Totodată, creierul este deosebit de sensibil. Ţesutul din care este alcătuit este unul foarte moale, fiind protejat doar de craniu şi o membrană numită meninge. Cu alte cuvinte, creierul este despărţit de câţiva milimetri de ţesut, de aceea leziunile cerebrale sunt atât de des întâlnite.
Creierul unui adult cântăreşte aproximativ 1,5 kilograme, destul de puţin, raportat la restul corpului. Totuşi, în ceea ce priveşte dimensiunea, comparativ cu celelalte organe, acest organ se află pe primul loc, mai ales fiindcă poate avea şi 100 de miliarde de neuroni care comunică în trilioane de conexiuni numite sinapse.
Inima este motorul întregului organism, care are rolul de a pompa sânge oxigenat în corp şi de a primi sângele neoxigenat, pentru a-l reoxigena. Fără inimă, restul organelor nu pot primi oxgen şi nici nu li se poate înlătura dioxidul de carbon. Pe cât pare de rudimentară funcţia inimii, pe atât este însă de importantă. Ea se situează în cutia toracică, puţin spre partea stângă. Se poate spune că toate drumurile duc la inimă, mai ales în ceea ce priveşte sistemul cardiovascular, care reprezintă centrul de unde pleacă reţeaua de artere şi vene.
Este compusă din patru cavităţi: două atrii şi doi ventriculi. Ventriculii se află în partea de jos a inimii, în timp ce atriile se află în partea de sus a organului. Atriul drept primeşte sânge de la vene şi îl pompează în ventriculul drept. Ventriculul drept pompează sângele la plămâni, unde este oxigenat. Atriul stâng primeşte sângele oxigenat şi îl pompează în ventriculul stâng, acesta pompându-l mai departe în corp.
Ajutorul de bază al inimii provine de la plămâni. Aceştia absorb oxigen din mediul exterior, care oxigenează sângele şi elimină ulterior dioxidul de carbon din acesta, tot pe calea sistemului respirator.
Textura lor este una spongioasă şi sunt localizaţi în torace, în partea posterioară a acestuia. Traheea conduce aerul inhalat în plămâni şi se bifurcă în bronhii, care la rândul lor se ramifică în bronhiole, devenind în cele din urmă microscopice, având anumite terminaţii, numite alveole. Prin intermediul acestora, oxigenul din aer este absorbit în sânge. Dioxidul de carbon, un produs rezidual al organismului, este transportat de către sânge la alveole, de unde poate fi ulterior eliminat.
Ficatul este un organ de mari dimensiuni, situat în partea din dreapta-sus a abdomenului. În mod normal, acest organ nu poate fi simţit prin simpla pipăire, pentru că este protejat de cutia toracică. Are două mari secţiuni: lobul stâng şi lobul drept. Vezica biliară este localizată sub ficat, alături de pancreas şi intestine. Împreună cu acestea, ficatul digeră, absoarbe şi procesează hrana.
Funcţia principală a ficatului este aceea de a filtra sângele care vine din tractul digestiv, înainte de a-l transmite către organism. Totodată, are rolul de detoxifiere a chimicalelor şi de metabolizare a medicamentelor. În plus, sintetizează proteine importante pentru coagularea sângelui şi pentru alte funcţii esenţiale ale organismului.
Cu ajutorul suplimentului alimentar Ca Mg Zn Se, poţi fi sigur că organele tale vor funcţiona la capacitate maximă, iar corpul va fi sănătos şi puternic, chiar şi la o vârstă foarte înaintată. Şi asta datorită faptului că favorizează absorbția fierului, fortificarea oaselor, reducerea crampelor musculare, susțin sistemul nervos central, stabilizează nivelul colesterolului, mențin sănătatea inimii și reglează procesele metabolice ale organismului.
Calciul și Magneziulu, două minerale de o importanță vitală, susţin numeroase procese biologice, iar împreună cu microelementele Zinc și Seleniu, administrate zilnic, au rolul de reglarea metabolismului. Calciul este o componentă de bază a scheletului, conferindu-i rezistență. Magneziul sintetizează proteinele, contribuind la funcționarea normală a sistemelor nervos și muscular. Seleniul este implicat în întărirea sistemului imunitar și contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide. În plus, asigură și protecția celulelor împotriva stresului oxidativ. Acțiunea Seleniului este potențată de prezența Zincului, ce contribuie la procesul de diviziune celulară, la sinteza optimă de ADN, dar și la asigurarea unei fertilități și reproduceri normale.
Lasă un răspuns