Importanţa folosirii inhalatoarelor de oxigen

Importanţa folosirii inhalatoarelor de oxigen

Pentru a înțelege cum funcționează oxigenul, trebuie să ne întoarcem la elementele de bază. Corpul uman conţine 65% oxigen, iar acest procent scade odată cu îmbătrânirea corpului. Oxigenul joacă un rol-cheie în aproape toate procesele corporale: este necesar pentru metabolismul celular și pentru a menține celulele și țesuturile în stare perfectă de funcţionare. În consecință, deficiența de oxigen poate fi fatală.

Cercetările au arătat că aproape toate procesele de îmbolnăvire pot fi legate de deficiența de oxigen. În cazul leziunilor cronice, deoarece valoarea oxigenului este redusă, corpul nu mai este capabil să repare țesutul. Prin inhalarea oxigenului, sunt susţinute procesele de vindecare ale organismului.Mai mult, stimulează diviziunea celulară și ajută la formarea de noi vase de sânge (neovascularizare).

Oxigenul este un combustibil propice realizării metabolismului celular eficient. Apariţia unei deficienţe de oxigen în sânge (ce îl va transporta apoi la organe, ţesuturi, celule) reprezintă punctul de plecare către pierderea imunităţii şi implicit scăderea rezistenţei la bacterii, viruşi, diverşi paraziţi ce înfloresc în mediul anaerob (lipsit de oxigen). Acest faptpoate duce la instalarea multor probleme grave de sănătate, precum: cancer, leucemie, activarea virusului SIDA, probleme ale sistemului nervos şi inimii, etc.

            Totodată, insuficienţa oxigenului din organism poate produce:

  • Dureri de cap cronice;
  • Stare de oboseală acută;
  • Randament scăzut;
  • Lipsă de concentrare;
  • Probleme legate de insomnie;
  • Probleme de circulaţie (senzaţie de frig, mai ales în braţe şi picioare);
  • Sensibilitate ridicată la diferenţe de temperatură şi climat;
  • Predispoziţie pentru contractarea infecţiilor;
  • Angină pectorală.

În medicină, inhalatorul este folosit ca un aparat cu ajutorul căruia pot fi inspirate anumite substanţe, sub formă de gaz sau de vapori, în scopuri terapeutice, având rol dezinfectant, bronho-dilatator sau anestezic. În secolul al XIX-lea, Etienne Ossian Henry, chimist la Academia de Medicină din Paris, a avut ideea de a pune substanţe eterice în apă fierbinte, acestea transformându-se ulterior in vapori, pe care oamenii care se confruntau cu diferite afecţiuni la nivelul plămânilor sau aveau astm le puteau inhala. Acest procedeu este însă unul foarte vechi, practicat încă din Antichitate.

 

 

Inhalatorul cu oxigen este extrem de util în situaţiile în care o persoană, din diverse motive (efort prelungit, oboseală, stres, insuficienţă cardiacă, migrene, cefalee etc.) are nevoie, temporar, de o cantitate mai mare de oxigen, pentru a alunga senzaţia de „lipsă de aer”.

Oxigenul se poate inspira pe nas sau pe gură, adânc, până când ajunge în plămâni. Creşterea aportului de oxigen susţine în mod natural sănătatea şi vitalitatea organismului, prin creşterea capacității de stimularea sistemului imunitar. Mai mult, inhalarea pe termen lung a oxigenului îmbunătăţeşte acuitatea mentală, reflexele, încetineşte procesul de îmbătrânire şi regenerează celulele corpului.

În plus, se consideră că oxigenul inhalat revigorează mintea și corpul, completează deficiențele de oxigen cauzate de efort fizic, oboseală, înălțimi, stresfizic și mental, fumat sau boală.Persoanele al căror conținut de oxigen din sânge scade sub 94% le este recomandat să apeleze la ajutorul unui inhalator de oxigen, astfel încât corpul lor să funcţioneze în parametri normali, în ciuda acestei probleme.

Oxigenul prin inhalare este un produs minune al zilelor noastre, ajutându-ne plămânii să funcţioneze în parametri normali şi întreg organismul să facă faţă provocărilor cu care se confruntă. Mai mult, respirarea aerului îmbogățit cu oxigen ne poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții, din toate punctele de vedere.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *