Cum să îţi protejezi organele vitale
Corpul uman este compus dintr-o multitudine de părţi importante: peste 200 de oase, 600 de muşchi, aproximativ 7 metri de intestin, zeci de organe şi sute de mii de vase de sânge. Doar unul dintre ochii unei persoane conţine mai mult de 15 astfel de componente. Să nu uităm însă şi de organele interne, atât de importante în funcţionarea organismului.
Astăzi vom vorbi doar despre patru dintre acestea: rinichi, ficat, stomac şi plămâni.
Rinichii sunt organe vitale, cu rol în îndepărtarea reziduurilor toxice din sânge şi procesarea lichidelor suplimentare ce sunt stocate sub forma urinei până când sunt excretate. În plus, aceştia ajută la menţinerea valorii normale a tensiunii arteriale, prin producerea unui hormon numit renunită, menit să regleze volumul total de sânge.
Ficatul realizează peste 50.000 de funcţii, inclusiv asigurarea rezevelor de vitamine, minerale şi sintetizarea alcoolului şi a altor toxine din organism. Cel mai important factor care contribuie la dezvoltarea bolilor hepatice este obezitatea. Depozitele de grăsime din ficat pot provoca inflamaţii şi cicatrici, care vor declanşa cancerul şi ciroza. Pentru menţinerea sănătăţii acestui organ, se recomandă consumul de alimente care conţin fier şi proteine.
Stomacul este cât un pumn când este gol, dar face o treabă extraordinară: în 70 de ani procesează în jur de 50.000 de litri de lichid și 30.000 de kilograme de alimente. Pentru aceasta, este necesar un sistem sofisticat care funcționează fără greș și ale cărui părți se completează perfect.
Sarcinile principale ale stomacului sunt depozitarea, descompunerea în continuare și amestecarea alimentelor ingerate. Acest lucru se produce, pe de o parte, prin mișcările puternice în formă de undă ale peretelui muscular și, pe de altă parte, datorită sucului gastric produs de glandele situate în mucoasa gastrică. Acest suc gastric conține acid care ucide bacteriile și astfel previne infecția. Acidul stomacului este astfel prima barieră din corp, deoarece majoritatea bacteriilor nu supraviețuiesc trecerii prin stomac.
În plus, sucul gastric conține enzime speciale care predigeră anumite componente alimentare aflate deja în stomac. Eliberarea sucului gastric prin glande este stimulată de așa-numitul nerv vag. Această stimulare poate apărea fie de la sine, gândindu-vă, văzând, mirosind și simțind gustul alimentelor, precum și prin întinderea peretelui stomacului atunci când alimentele ajung în stomac.
Plămânii sunt principalele organe implicate în respiraţie. Aceştia au forma unei jumătăţi de con şi sunt acoperiţi de pleura viscerală. Culoarea plămânilor este variabilă, în funcţie devârstă şi de anumiţi factori (fumat, poluare ş.a.): la făt, culoarea lor este roşie-brună, la copil, gri-roz, iar la adult, cenuşiu.Ei cântăresc aproximativ 700 g. fiecare, cel drept fiind puţin mai greu decât cel stâng. Capacitatea totală a acestora este de aproximativ 5.000 cmc. de aer.
Pentru a proteja pe cât posibil aceste organe interne, este important să-i oferim organismului o mână de ajutor în acest sens.
Recomandarea noastră constă în suplimentul alimentar Amrita 3xBiotics, care menține buna funcționare a rinichilor, ficatului, inimii, stomacului și a plămânilor, având o acțiune tonică generală și energizantă.
Atomizat din polen polifloral fermentat în oțet din kombucha și miere, Amrita – cunoscută în sanscrită drept hrana zeilor – e obținută printr-o tehnică specială de fermentație aerobă și anaerobă, patentată. Din amestectul de polen cu kombucharezultă un produs deosebit de bogat din punct de vedere nutriţional, o sursă de proteină de înaltă calitate – cu un conţinut complex şi echilibrat de aminoacizi,dar şi o gamă variată de componente nutritive şi bioactive, are toate elementele chimice care ajută la menţinerea sănătăţii organismului.
Lasă un răspuns